20 de novembre del 2012

L’ACUDIT engega la màquina per celebrar el seu 30è aniversari


El grup no s'atura i ja planifiquem tot un seguit d’activitats per celebrar els 30 de l'Acudit!

Per nosaltres és un plaer fer-vos saber la nostra passió pel teatre, l’aprenentatge constant, els grans moments que passem, la il·lusió de crear i imaginar i la satisfacció d’aixecar un projecte en el que tots i cadascun de nosaltres fem la nostra aportació.

La música, l’amistat, el ritme, l’amor, la brillantina, els anys d’institut, els pompons, els tupès i el rock and roll ens han fet somiar a l’estrena del musical Grease el Nadal passat, el 17 de desembre de 2011. Grease és fruit de l’esforç i el treball en interpretació teatral de text i música, en cant i dansa, i de la gran energia de l’Acudit, un gran equip que no es rendeix mai, que sempre segueix endavant i que ha apostat per professionalitzar-se. Les claus del projecte, cantat en directe i en català, han estat el treball de les potencialitats de l’imaginari col·lectiu del musical junt amb l’adaptació als trets característics de l’Acudit.
La primavera va portar de nou el musical, però aquest cop enmig de la Festa temàtica Grease, celebrada el 14 d’abril, en la qual ens vam traslladar a la bogeria del rock and roll dels anys cinquanta. Amb aquesta festa hem iniciat el que volem que es converteixi en una tradició, de manera que a Alfarràs tinguem una festa anual de temàtica canviant en la qual la participació del públic en petites experiències teatrals sigui la clau.

Encara hi ha més, perquè el 10 de juny us vam oferir una triple sessió de teatre. Els més petits ens van portar la fantasia i la imaginació amb El Mago de Oz. Els mitjans de l’Acudit ens van presentar la tragicomèdia, en clau de crítica social, El crash d’Alfarràs. Els joves es van arriscar amb el drama i la reflexió sobre l’amargor de viure en guerra amb Cartes del front. Aquests projectes s’han desenvolupat en col·laboració amb el Celler d’Espectacles, plataforma d’impuls de teatre a Lleida. Els membres de l’Acudit han participat en la creació d’aquests projectes i han aprofundit en coneixements bàsics d’art dramàtic, tot adquirint pautes d’aprenentatge per crear personatges, prendre consciència de l’expressió corporal i treballar en el control del moviment escènic.

Com passa el temps! Sovint sentim aquesta expressió i si, el proper  curs, en concret l’1 de setembre de 2013, es compleixen 30 anys des de que es va formar el grup a càrrec de la Marta Fernàndez. Es prepara un any inoblidable i increïble, un any de celebració i de grans moments, un any per brillar i per vibrar, un any de record i de futur. Això està per començar, senyores i senyors, amb tots vosaltres, ELS 30 DE L’ACUDIT!